Välkommen till Kullholen

Uppfödning av norska skogkatter, påfåglar, prydnadshöns och alpackor

Gården ligger i Borlänge (Dalarna) och vi som bor här med våra djur är Anders och Therese. Hos oss finns fåglar av olika sorter samt ett gäng mycket trevliga, sociala och välhanterade alpackor till salu, så är man intresserad av dessa så går det bra att höra av sig för mer information om dem samt ett besök på gården.

Vi har utöver djuren ett stort sortiment av högkvalitetsfjädrar i vår webshop som är etiska, närproducerade, giftfria och miljövänliga och enbart kommer från våra egna fåglar. Fjädrarna är mycket lämpliga att använda till bland annat vackra smycken, inredning, dekorationer, pyssel och hobby av alla de slag.

Vi har även ett stort utbud av alpackafiber/alpackaull i en mängd olika kvalitéer och färger till salu. Kontakta oss för mer information om denna.Senaste nytt

2019-03-26 Siv och Vidar har blivit föräldrar till fyra små kattungar!
2019-02-27 Alpackorna EmmaMaria, Momoko, Gerda och Doris är nu tingade och kommer flytta till sitt nya fina hem nu i sommar!
2019-01-18 Bästa lilla alpackan Ellen är från och med 1/2 adopterad av Monika, Nils och Julia!
2018-12-24 Vår fina lilla alpacka Sonja är adopterad av Oscar!
2018-11-16 Nu har vår älskade lilla SE*Kullholen Agricola flyttat till sitt nya hem i Örebro och fått namnet Elvira. Vi önskar henne och hennes nya familj all lycka!
2018-10-05 Nu har världens finaste lilla SE*Kullholen Ninja Camp flyttat till sitt nya hem och fått namnet Disa. Vi önskar henne och hennes nya familj all lycka!
2018-09-30 Hurra hurra för både vår fina CH S*Utblickens Mollie (Elin) som blev Champion idag, och för S*Utblickens Winter (Vidar) som fick två cert av två möjliga under helgens utställningar!
2018-09-25 Nu har världens finaste lilla SE*Kullholen Keyflower flyttat till sitt nya hem och fått namnet Maria. Vi önskar henne och hennes nya familj all lycka!
2018-09-22 Nu har världens finaste lilla SE*Kullholen Caverna flyttat till sitt nya hem och fått namnet Luna. Vi önskar henne och hennes nya familj all lycka!

Alpackor är redaktionens nya favoritdjur efter reportaget om Therese och Anders Ryttar på gården Kullholen i februarinumret av Lantliv. Foto: Klas Sjöberg @klassjoberg @kullholen #lantliv #tidningenlantliv #mittlantliv #nyttnummer #gårdsliv #alpacka #dalarna

Ett inlägg delat av Lantliv (@tidningenlantliv)